24 Ocak 2012 Salı

Hakan Kıran, Avrupa’nın En İyi Otel Mimarisi ödülünü aldı

Hakan Kıran, Avrupa’nın En İyi Otel Mimarisi ödülünü aldıHakan Kıran, Avrupa’nın En İyi Otel Mimarisi ödülünü aldı
Bloomberg Televizyon tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Avrupa Otel Ödülleri 2011’de Hakan Kıran Mimarlık,

Opera Otel ile “En İyi Otel Mimarisi” dalında ödülünü aldı.

Kabataş Martı Projesi ile City Scape ödülü, Sancaktepe Rings Projesi ile 2011 Avrupa Gayrimenkul Ödülleri ile kazananları arasında yer alan Hakan Kıran Mimarlık, bu kez de Avrupa Otel Ödülleri’nden başarıyla döndü.

Bloomberg Televizyonu tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Avrupa Otel Ödülleri, 18 Ocak akşamı Londra’daki Savoy Hotel’de düzenlenen ödül töreni ile sahiplerini buldu. Mimarisini Hakan Kıran’ın yaptığı Gümüşsuyu’nda yapımı bu yıl tamamlanan Opera Otel’i Avrupa’nın En İyi Otel Mimarisi dalında ödül kazandı.

18 Yıllık Uluslararası Emlak Ödülleri’nin bir parçası olarak bu yıl ilk kez düzenlenen Avrupa Otel Ödülleri ‘nin jürisinde ise James Bacon, Rebecca Johnson ,Peter Krom, Mike McNamara David Dalby gibi bir çok önemli isim yer aldı OPERA OTEL HAKKINDA: Opera Otel Binası, İstanbul’un en önemli meydanı Taksim’den başlayıp Dolmabahçe Sarayı’na, denize uzanan ve İstanbul tarihi içerisinde bir dönem yabancıların değişik Avrupa mimari çizgileri ile inşa edip yaşadığı binaların bulunduğu önemli bir caddede konumlanmaktadır.

Bir yandan Haliç ve Topkapı Sarayı’ndan başlayan boğazı da içine alan gerçek İstanbul manzarasına sahiptir. Aynı zamanda tüm bu manzaradan görünen konumdaki yapı konumlandığı caddedeki var olan batı ve Osmanlı tarzında yapılmış tarihi yapılara saygılı ve uyumlu ama gerek cephe malzemesi gerekse çizgileri ile çağdaş yorumlanmış bir mimari üsluba sahiptir. Bu çağdaş yorumlanmış cephe etkisini en iyi şekilde verebilmek için ön cephede corian cephe kaplama malzemesi, deniz cephesinde ise beyaz alüminyum kompozit panel kullanılmıştır. Projede kavram olarak tarihi dokumuzdaki geleneksel üçgen cumbanın modern bir yorumuna gidilmiştir. Beyoğlu’nun tarihi dokusunda sıklıkla rastlanan gerek Art- Nouveau gerekse Neo-Klasik tarzdaki yapılara da atıfta bulunulmuştur.

Otelin gövde kısmına yerleşen odalar, üç yanda farklı karakterlere bürünen cephe içerisinden binanın bulunduğu noktayı çevreleyen kentsel mekanlara açılırlar. Cephe düzeninin bir kere kurulup tüm cephelerde sonuna kadar sürdürüldüğü yüzyıl başı yapılarından bu yönüyle ayrılan yapı, güncel mimarlığın adaptasyona yaktın yumuşak yüzünü bir kez daha görünür kılar.

Dışa çıkan modern cumba şeklindeki balkonlar boğaz manzarasına açılır. Köşe cephe, iki farklı cephe arasında duran, bulunduğu noktanın verilerinin şekillendirdiği bir üçüncü tür olarak varolur.

HAKAN KIRAN MİMARLIK HAKKINDA

1992 yılında kurulan Hakan Kıran Mimarlık ve Yapı Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bünyesinde mimarlar, mühendisler, iç mimarlar başta olmak üzere birçok uzmanla çalışmalarını sürdürmektedir. Şirket yaratıcılığın önemine inanmaktadır. Bu nedenle yaratıcılığın her etap ve formunda hizmet vermektedir. İdeali, geleneksel ve tarihi yapılarla ilgili gözlem ve deneyiminden yola çıkarak, çağdaş, fonksiyonel ve özgün binalar tasarlamaktır. “Gelenekten geleceğe cesur adımlar” felsefesi ile çalışmalarını sürdüren Hakan Kıran, geleneksel kültür ve birikimimizden aldığı referansla, eser niteliği kazanabilecek ve toplumun hem bugün hem de gelecekte eser niteliği özelliğini kabul edebileceği yapılara imza atmaktır.

Hakan Kıran, Avrupa’nın En İyi Otel Mimarisi ödülünü aldı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder